Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

ACE: Balou is super lief en luistert goed, in opv in NL

Prijs: € 360,-

198 keer bekeken • Status: Actief

  • Geslacht:
  • Mannetje
  • Ras:
  • Overige honden
  • Leeftijd:
  • 4 t/m 10 jaar
  • Stamboom:
  • Zonder stamboom

ACE: Balou
Update Balou 25-08-2021

Balou werd als pup geadopteerd, jammer genoeg tot groot verdriet van zijn baasje kan hij niet blijven bij zijn huidige adoptant.

Balou zou fantastisch getijen bij een vrouwelijke bazin, want ja hij heeft een voorkeur voor de ladies, die hem veel aandacht kan geven maar ook een grote tuin heeft die hij met veel genot al bewaken.
Hij kan weg met andere honden gezien hij alle dagen samen is met een dwergschnauzer. Maar gaan wandelen met Balou lukt niet goed, eens hij een andere hond ziet is hij moeilijk in toom houden omwille van zijn grootte maar ook omdat Balou dan in een bepaalde focus geraakt waardoor hij je gewoon weg niet meer hoort. Andere dieren als katten zijn niet samen te zetten met Balou.
Balou is wel super lief, luistert goed kent commando's als 'neer', 'achteruit', 'poot' etc. Hij laat zich heel graag knuffelen, borstelen en door zijn omvang is hij snel vermoeid en slaapt hij veel, hij eet 1 goede portie droogvoer gemengd met enkele de lekkere leftovers uit te keuken, maar eet ook banaan, appels etc wat we heel grappig vinden. Hij is heel trouw aan zijn gezin, bewaakt deze met hart en poot, waardoor mensen die niet bij het gezin horen al snel een negatieve indruk krijgen van deze mastodont van een hond. Hoewel hij ze niets zal doen moet hij je toch even waarschuwen dat hij je in het oog heeft en jij niets verkeerd moet uitspoken bij zijn gezin. Balou wordt het best even goed aan het rennen gezet en hij zou ook naar believen mogen blaffen naar voorbijgangers in bv een grote weide of tuin want hij is de beste waakhond ever. Eens hij dit een uur of 3 per dag gedaan heeft is hij zeer knock-out voor de rest van de dag. Balou slaapt en leeft graag binnenshuis en moet opg enomen worden in het gezin. Kleine kinderen zijn niet aan te raden in de buurt van Balou, gewoon omdat Balou groter is dan deze kleine kinderen krijgt hij veel angstige paniekreacties van hen, welke hij niet zo goed begrijpt en dan blijft hij blaffen naar hen.

Balou is echt een ongelooflijke lieverd, wie kan deze lieve beer een goede toekomst garanderen?

Een tijdje geleden vertelde Fabienne het verhaal van Felicita, een jonge mama die overal verstoten werd en nergens welkom was. Hoogzwanger liep ze rond op straat en schonk er het leven aan 11 pups... Wekenlang hielden we bang ons hartje vast, konden we alleen maar hopen dat ze zouden overleven, want zowel mama als haar kroost waren er erg aan toe. Maar nu, 3 maanden later, zijn ze gezond en wel, groot en sterk. Mama Felicita is een schat van een mama, een tophond met een al even geweldig karakter! Haar pups zijn net zo vriendelijk en sociaal, het zijn prachtige wonderen der natuur, maar blijven zeker niet klein... Drie maanden oud en al 8 kg zwaar, dat worden grote, sterke beren! Stuk voor stuk knappe honden, stiekeme deugnieten, de ene al wat luier dan de andere... Balou is een rustige, zachtaardige jongen, soms een beetje een luiwammes, maar andere momenten speelt hij als de beste! Kortom, nog een schatje op zoek naar een warm mandje...

Balou is een mannetje van ca. 4 jaar oud .

Balou is een grote hond (Cross): hij is ca. 80 cm hoog en weegt ca. 70 kg.

Balou verblijft momenteel in Nederland

ACE referentie nummer: 13503

Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage bedraagt € 360,00 (€ 220,00 voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
de reis van de hond vanuit Spanje;
· castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
· de entingen : rabiës en cocktail alsook kennelhoest.
· tanden reiniging (Geen chirurgie).
· pups zijn gent volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren
· bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm
· Europees dierenpaspoort;
· Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
· De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de registratie van de chip: in Nederland bij NDG en in België (verplicht) bij Dogid.

ACE | SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE | SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
2 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Mijas Costa
(Spanje)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)