Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

ACE: CARMEN is een Podenco geen beginnershond

Prijs: € 360,-

1.814 keer bekeken • Status: Actief

  • Geslacht:
  • Vrouwtje
  • Ras:
  • Overige rashonden
  • Leeftijd:
  • 4 t/m 10 jaar
  • Stamboom:
  • Zonder stamboom

ACE: Carmen

Januari 2021, update Carmen:

Carmen verblijft ondertussen al meerdere jaren in het asiel, een hond die in haar leven voordien altijd heeft moeten vechten voor haar recht op leven, een hond die altijd moest OVERleven, en dat merk je nog steeds. Ze is erg gesteld op de aanwezigheid van andere honden, maar mensen niet zozeer. Onbekende situaties vindt ze erg eng, en dan blokkeert ze, durft ze ook van zich af bijten uit angst. Carmen is geen beginnershond, maar vergt een baasje met veel geduld, en de wil om hier aan te werken.

December 2017, uit het dagboek van Fabienne: Carmen en Carmelo, dankzij Karma in ons midden, Carmen en Carmelo, twee Podencootjes, van de straat geplukt. De dag dat Karma naar de luchthaven werd gebracht, liep deze Podenco doelloos over de carretera, een van de meest gevaarlijke autostrades die je je kan indenken. Onze vrijwilligers hebben toen op alle mogelijke manieren deze lieverd van de straat proberen plukken. Carmen kwam uiteindelijk zelf naar hen toe en sprong gewillig de auto in, alsof ze wist dat het goed zat. Toen ze de auto terug wilden starten stond Carmelo plots voor hen met vragende ogen, om ook mee te mogen gaan met zijn vriendin. Bij het openen van het portier sprong hij gelijk binnen en legde zich naast haar neer. Het was alsof ze genoeg hadden van hun twijfelachtige bestaan, alsof ze aangevoeld hadden dat deze mensen het goed met hen voor hadden, en beiden sliepen binnen de 5 minuten als een blok op de achterbank. Beiden zijn heerlijke Podencootjes, goede en lieve karakters, sympathiek en aanhankelijk, dankbaar als geen een. Hun namen hebben ze te danken aan onze geliefde Karma, die die dag naar huis vloog. Dankzij zijn vlucht naar zijn warme mand, kwamen deze twee achtergelaten Podenco’s in ons midden. Carmen en Carmelo.

 

Carmen is een vrouwtje van ca. 4 jaar en 6 maanden oud.

Carmen is een middelgrote hond (Podenco): zij is ca. 41 cm hoog en weegt ca. 9 kg.

Carmen verblijft momenteel in Spanje

ACE referentie nummer: 14186

 

Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom aub ook altijd even op onze site voor de meest actuele status.

 

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen.

 

ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

 

In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)
De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt € 360,00 (€ 195,00 voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat)
* de entingen: rabiës en cocktail alsook kennelhoest
* ontworming
* tanden reiniging (geen chirurgie)
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm (meer info hierover vindt u op onze website.

* Europees dierenpaspoort
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort
* De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de registratie van de chip: in Nederland bij NDG en in België (verplicht) bij Dogid.

ACE | SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven.

ACE | SHIN levert geen perfecte honden af.
Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan.
Al onze honden verdienen een liefde- en begripvol thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden?

Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer.
Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
Meer info over de adoptieprocedure vindt u op onze website ace-charity.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
2 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

La Cala De Mijas
(Spanje)
Tel: 0000000000

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)