Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

dieren

Een dier dat gratis weggegeven wordt:

Prijs: Gratis

7.683 keer bekeken • Status: Actief

Een dier dat gratis weggegeven wordt:

 

1. Kan in een superleuk gezin terechtkomen dat vastberaden is deze viervoeter een geweldig thuis te geven en deze ook kan bieden.


2. Komt terecht bij een superleuk gezin dat impulsief heeft besloten om een hond te nemen, mensen die niet stil hebben gestaan bij het feit dat honden of katten (of knaagdieren) geld kosten aan eten/bench/verzorging/dierenarts/vakantie-opvang.
Dat een herplaatser vaak verlatingsangst heeft en alles kan kapotmaken.
En de hond dan zo snel mogelijk naar de eerste de beste weer moet vertrekken.


3. Komt bij een broodfokker/doorverkoper terecht; deze mensen willen alleen maar snel geld verdienen.
De honden zitten vaak in onverzorgde ruimte, bench of schuur waar het dier nooit een wandeling mag maken.
De teefjes moeten enkel maar pups produceren.
Zowel teven als reuen.


4. Wordt gebruikt bij hondengevechten of dierenmishandeling.
Niet alleen Staffords haalt men op voor gevechten, alle honden worden gebruikt als zogenaamde lokhond om hun eigen vechthonden op te trainen.


Deze 4 groepen komen allemaal op dezelfde manier de hond ophalen, als een liefdevol gezin, soms met kinderen erbij.
U hebt dus feitelijk gezien slechts 25% kans dat de hond goed terecht komt.

 

Denk alsjeblieft na en vraag bijv. een (redelijke of al is het maar een kleine) vergoeding voor je hond, kat, konijn of andere huisdieren of zet bij vraagprijs i.p.v. "gratis": "n.o.t.k." (nader overeen te komen – dan kun je altijd later nog bepalen of je het dier gratis meegeeft) of "bieden", zodat bepaalde "mensen" met onjuiste/slechte bedoelingen niet zo gauw meer op een advertentie zullen reageren omdat zij bij voorkeur gratis dieren komen ophalen (en daar ook op filteren) en kun je er niet meer voor zorgen neem dan contact op met een stichting/asiel, die zijn er om te helpen.


Geef in ieder geval je dier nooit mee wanneer je het niet vertrouwt, zodat je je dier niet een pijnlijke dood injaagt !!

 

Let altijd extra goed op als je je huisdier toch gratis aanbiedt.
Er zijn heus genoeg mensen die je dier wel een geweldig nieuw thuis kunnen bieden met een gouden mandje.
Maar vraag dan wel om dubbele legitimatie. Vraag om referenties. Bezoek de mensen in hun eigen huis voordat je je hond of kat weggeeft. Doe dat uit liefde voor je dier. Zodat je zeker weet dat het goed terecht komt. Beter dubbel checken dan achteraf spijt krijgen wanneer het te laat is.

 

Het allerbeste is om je kat/poes c.q. pup/hond of ander huisdier te laten castreren/steriliseren zodat er een einde komt aan het overschot van kittens/katten – pups/honden - knaagdieren. Alleen op die manier wordt het probleem bij de kern aangepakt en kan het teveel aan (huis)dieren opgelost worden. Er zijn genoeg leuke dieren te vinden bij het asiel of andere dierenhulporganisaties. Hier verblijven dieren die soms al heel lang op het gouden mandje wachten. Gun deze dieren nog een heel fijn en gelukkig, liefdevol leven in plaats van je eigen huisdier steeds maar nieuwe nestjes te laten krijgen. Dit is voor de gezondheid van het moederdier ook absoluut niet goed. Don’t shop – adopt!

 

Deel dit bericht s.v.p. op social media, zodat mensen worden gewaarschuwd en dat de dieren daadwerkelijk een goed en liefdevol thuis krijgen. Dank je wel.

 

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
4 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Breda
(Noord-Brabant, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)