Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en BelgiŽ!

dieren

Kijk goed uit waar je je hondje, pup, puppie koopt!!!!!

Prijs: Niet van toepassing

3.866 keer bekeken • Status: Actief

Attentie: Let op waar je je puppie, puppy, pup hond koopt!

 

Waarschuwing w.b. broodfokkers:
Vergewis u ervan dat u een hondje koopt bij een betrouwbaar adres!


Hoe herken je een broodfokker?


Als koper van een pup bepaalt u of u malafide fokkerij wilt steunen of niet. Wanneer u een pup bij de verkeerde fokker koopt, houdt u deze zeer dieronvriendelijke industrie in stand. Weiger dit dus ook resoluut en help anderen malafide fokkers te herkennen.

 

1. Check de hondenhandelaar op internet.

Google op ervaringen met een bepaalde hondenhandelaar. Heel veel broodfokkers zijn al bekend op internet en kunt u zo terug vinden. Wees ervan bewust dat ongeveer drie kwart van de advertenties, bijvoorbeeld op marktplaats, afkomstig zijn van broodfokkers.

 

2. Bekijk de advertentie goed.

- Broodfokkers maken alleen foto’s van de pup ( het uiterlijk van de moederhond zou je immers afschrikken).

Vaak worden de pups op hun aantrekkelijkst neergezet, zodat ze onweerstaanbaar schattig zijn. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van decoratie zoals bloemen, mandjes, fauteuils etc.

- Kijk naar de omgeving waar de foto is genomen.

Is er op de foto stro te zien? Haak dan meteen af. Dit wijst op een fokker die zijn pups in de schuur laat opgroeien. En dat is voor hun socialisatie funest.

Ook honden van een boerderij kunt u beter links laten liggen. Dit omdat zij vaak buiten zijn opgegroeid en dus niet erg gesocialiseerd zijn met mensen. Tenzij u natuurlijk op zoek bent naar een hond voor op een boerderij die bedoeld is als erfhond. Maar om als huishond te hebben, zijn deze pups niet geschikt.

Zijn er muurtegels op de achtergrond te zien, of een hek? Ook dan is de kans zeer groot dat het hier gaat om een broodfokker.

- Klik op de link toon meer advertenties van de adverteerder op de advertentiesite, zoals bijvoorbeeld marktplaats, tweedehands etc.

Komen er meerdere nestjes naar voren? En/of komen er andere rassen naar voren? Dan heeft u zeker te maken met een broodfokker.

Laat u niet misleiden door de tekst. Broodfokkers weten wat ze moeten schrijven:

Er zal vaak bij staan dat de pups in huiselijke kring zijn opgegroeid en de voordelen van het ras worden beschreven.

Er wordt vaak bijgezet dat er een koopovereenkomst wordt afgesloten ( die niets waard is, behalve dat u een nieuwe doodzieke pup mee naar huis kan nemen als de vorige overlijdt).

Sommige broodfokkers melden dat zij over een honden keurmerk beschikken. Dit honden keurmerk is niet officieel en er bestaan duidelijke vermoedens dat dit keurmerk is opgezet door een broodfokker zelf. Hecht er dus geen waarde aan.

 

3. De prijs van de pup.

Een broodfokker biedt zijn pups goedkoop aan. Dit kan hij doen omdat zijn pups geen medische zorg hebben gekregen, amper te eten hebben gekregen, geen inentingen hebben gehad, niet ontwormt zijn geen legaal paspoort hebben, etc. Als de pup zelfs helemaal gratis is, is dat omdat de broodfokker er vanaf moet. Maar vaak is dat alleen een lokkertje.

Veel broodfokkers halen pups uit oostbloklanden. Hier betalen zij gemiddeld €70 voor een pup.

 

4. Let op waar de fokker de pup vandaan haalt.

Bij broodfokkers groeien de pups niet in een huiselijke kring op. Ze halen ze vaak uit de schuur of andere grote ruimte. Als u twijfelt, vraag dan of u mag kijken naar de plaats waar de pups verblijven.

Een broodfokker zal met een smoes aankomen waarom dit niet kan.

 

5. Vraag naar de moederhond.

Vraag de fokker waar de moederhond is en of u deze mag zien (bijvoorbeeld omdat je wilt zien hoe groot je pup uiteindelijk wordt).

Ook hierbij zal de fokker vaak met een smoes komen. Soms zal er een hond gehaald worden. Bij een broodfokker zal dit nooit de moederhond zijn, maar een hond die er beter uit ziet.

 

6. Vraag of ze misschien nog een ander ras hebben.

Broodfokkers fokken vrijwel altijd met meerdere rassen. Mocht u twijfels hebben, doe alsof u ook geïnteresseerd bent in een ander ras. Komt de fokker met dit andere ras op de proppen, zorg dan dat u weg komt. Dit is overduidelijk een broodfokker!

 

7. De fokker stelt weinig vragen over uw leefstituatie. Een broodfokker geeft niets om zijn pups. Het enige wat hij wil is verkopen. Hij is dan ook totaal niet geïnteresseerd in waar zijn pup terecht komt en zal hierover dan ook niets aan u vragen.

 

8. De pup wordt meteen in je handen gedrukt.

Broodfokkers gebruiken allemaal deze techniek. Ze duwen de pup in uw armen. Probeer dan nog maar eens helder te blijven denken!

 

9. Kijk goed naar de pup

Een gezonde pup is schoon. Hij heeft schone ogen, oren en bips. Zet de pup op de grond en kijk wat hij doet. Een gezonde pup heeft een ontdekkingsdrang en vindt het prettig om geaaid te worden. Is de pup suf, sloom, angstig of lusteloos dan is hij niet gezond.

 

10. Koop met je verstand en niet met je hart

Bent u toch bij een broodfokker terecht gekomen? Bedenk dan dat door deze pup te redden, u medeveroorzaker bent van het leed van zijn moeder en zijn toekomstige broertjes en zusjes. Besef ook wat de consequenties voor de pup zelf zijn door hem te redden. Een leven met een zeer grote kans op (gedrags)problemen en medische problemen.

 

Nogmaals:

De enige manier om dit leed te laten stoppen is door geen pups meer bij de broodfokker te kopen!

 

Een malafide fokker kan zich professioneel, bekwaam en netjes opstellen. Omdat er veel geld in de handel omgaat, kunnen ze een prachtige ontvangstlocatie hebben. Een mooi verhaal hoort bij hun verkooptechnieken. Toch is een malafide handelaar makkelijk te herkennen.

Zoek op Google op naam, telefoonnummer, plaats en u vind de forums!

GOOGLE MAAR EENS OP, koophiernooiteenpuppy, HIER STAAN DE BEKENDSTE BROODFOKKERS OP
GOOGLE OOK EENS OP koophiereenpuppy,
dit is een valse website van broodfokkers,
HIER DUS OOK GEEN PUP KOPEN,

Het kan u heel veel (dieren)leed besparen!

 

Deel dit bericht s.v.p. op Facebook of andere social media, zodat meer mensen zich ervan bewust worden.

 

Teken de petitie van de dierenbescherming:
https://www.dierenbescherming.nl/stop-foute-puppyhandel

 

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
4 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Amsterdam
(Noord-Holland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)