Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

dieren

Waarschuwing: er is veel verborgen dierenleed dus pas op aan wie u uw hond meegeeft!

Prijs: Niet van toepassing

8.892 keer bekeken • Status: Actief

Waarschuwing:

 

Er is veel (verborgen) dierenleed, dus pas goed op dat u uw dier niet meegeeft of verkoopt aan dierenhandelaren of dierenbeulen:

- mensen die uw gratis dier gewoon dezelfde week weer op de tweedehands/aanbodssite zetten en er dan wel geld voor vragen

- om te gebruiken voor porno of om ze sexueel te misbruiken

- voor slangenvoer

- voor vivisectie

- voor broodfok.

- mensen die honden of katten gebruiken bij hondengevechten (om er vechthonden
mee te trainen): Op dit moment blijken hondengevechten in Nederland en België te floreren. Om honden agressief te houden worden zij losgelaten op oefenhonden. Deze oefenhonden worden van straat geplukt maar vooral ook aangezocht op websites waar honden worden aangeboden, waaronder tweedehands/aanbodssites. De prijs maakt niets uit. De verdiensten zijn immers hoog. Maar gratis honden zijn natuurlijk een nóg makkelijkere prooi! Ze kunnen worden gebruikt als oefenhond (waarbij hun snuiten/monden en poten worden afgetaped, zodat ze zich niet kunnen verweren of weg kunnen lopen) en worden naderhand gedumpt (nadat eerst hun chip eruit is gesneden zodat niet achterhaald kan worden waar ze vandaan komen) of verbrand.
Er wordt gezocht naar twee type honden: kleintjes om de vechthonden mee te treiteren vlak voor een gevecht plaatsvindt en de bullen/boxers/grotere honden om mee te oefenen.


Kijk dus goed uit aan wie u uw hond verkoopt of (gratis) meegeeft!!!!
Vergewis uzelf ervan dat uw hond goed terecht komt en vertrouw niet iedereen louter op mooie praatjes - (dubbel)check sowieso hun telefoonnummer en adres of laat ze nog een keer terugkomen: als ze écht geïnteresseerd zijn in uw dier doen ze dat vast wel.
Voorkom dierenleed en ben bewust dat niet iedereen goede bedoelingen heeft, dus dat u extra attent bent waar uw hond terecht komt!

Want uw dier is compleet afhankelijk van u, dus dient u daarvoor verantwoordelijkheid te nemen en ervoor zorg te dragen dat hij een goed, liefdevol én veilig nieuw thuis zal/kan krijgen.

 

Denk na en vraag in ieder geval een (redelijke of al is het maar een kleine) vergoeding voor je hond, kat, konijn of andere huisdieren of zet bij vraagprijs i.p.v. "gratis": "n.o.t.k. (nader overeen te komen) of "bieden", zodat bepaalde "mensen" met onjuiste/slechte bedoelingen niet zo gauw meer op een advertentie zullen reageren omdat zij bij
voorkeur gratis dieren komen ophalen en kun je er niet meer voor zorgen neem dan contact op met een asiel/stichting, die zijn er om te helpen.

 

Geef in ieder geval je dier nooit mee wanneer je het niet vertrouwt, zodat je je dier niet een pijnlijke mishandeling of dood injaagt !!

 

En let ook op waar je je puppie koopt: veel jonge hondjes komen van puppiefabrieken uit Oostbloklanden en worden hiernaartoe overgebracht naar "mensen" die alleen maar op geld uit zijn en honderden, veelal zieke puppies zo snel mogelijk willen verkopen. Neem liever een hond of puppie uit het asiel of erkende dierenorganisatie of van een goede fokker en ban daarmee de broodfok uit! De moederhonden hebben een erbarmelijk leven en de puppies hebben vaak een slechte gezondheid en worden veel te snel bij de moeder weggehaald.

Dit moet gestopt worden!

 

Het allerbeste is om je kat/poes c.q. pup/hond of ander huisdier te laten castreren/steriliseren zodat er een einde komt aan het overschot van kittens/katten – pups/honden - knaagdieren. Alleen op die manier wordt het probleem bij de kern aangepakt en kan het teveel aan (huis)dieren opgelost worden. Er zijn genoeg leuke dieren te vinden bij het asiel of andere dierenhulporganisaties. Hier verblijven dieren die soms al heel lang op het gouden mandje wachten. Gun deze dieren nog een heel fijn en gelukkig, liefdevol leven in plaats van je eigen huisdier steeds maar nieuwe nestjes te laten krijgen. Dit is voor de gezondheid van het moederdier ook absoluut niet goed. Don’t shop – adopt!

 

 
Deel dit bericht s.v.p. op Facebook

Namens de dieren: BEDANKT!

 

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
5 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Amsterdam
(Noord-Holland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)