Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

dieren

DOE NAVRAAG BIJ HET GRATIS WEGGEVEN VAN UW KAT / HUISDIER!

Prijs: Niet van toepassing

8.816 keer bekeken • Status: Actief

 

Attentie: lees dit bericht s.v.p. goed door!

 

DOE NAVRAAG BIJ HET GRATIS WEGGEVEN VAN UW HOND OF KAT OF ANDER DIER!

 

VERHALEN OVER HONDENGEVECHTEN ZIJN GEEN SPROOKJES!!!
Wat wel vaak sprookjes zijn, zijn de verhalen die organisatoren en deelnemers aan dergelijke wantoestanden ophangen om aan honden te komen. Ook zij letten helaas op de kleintjes, en struinen marktplaats en andere sites af om zo goedkoop mogelijk aan slachtoffers te komen.

Ik bespaar u de gruwelijke details van dergelijke gevechten; u kunt zich daar wel een voorstelling bij maken.


Het gebeurt ook steeds vaker dat honden (of katten) zomaar van straat meegenomen worden of gestolen uit tuinen t.b.v. hondengevechten, broodfok of vivisectie. Dus wees alert!

 

Deze waarschuwingsadvertentie is ook van toepassing op mensen die hun kleine huisdier of nestje kittens weg willen geven; let er op dat ze geen slangenvoer worden.

 

Denk alsjeblieft na en vraag bijv. een (redelijke of al is het maar een kleine) vergoeding voor je hond, kat, konijn of andere huisdieren of zet bij vraagprijs i.p.v. "gratis": "n.o.t.k." (nader overeen te komen – dan kun je altijd later nog bepalen of je het dier gratis meegeeft) of "bieden", zodat bepaalde "mensen" met onjuiste/slechte bedoelingen niet zo gauw meer op een advertentie zullen reageren omdat zij bij voorkeur gratis dieren komen ophalen (en daar ook op filteren).

 

Aan de andere kant zijn er ook mensen die wel te goeder trouw een gratis huisdier zoeken. Het wel hebben van budget voor voer en verzorging (denk aan de dierenarts of een ziektekostenverzekering!) wil nog niet altijd zeggen dat men ook een behoorlijk bedrag heeft liggen voor aanschaf.

 

Moet u de keuze maken om uw huisdier weg te doen en u kiest toch voor gratis weggeven denk dan hieraan:

- Vraag een dubbele legitimatie, wanneer het om een echtpaar gaat van beiden!
- Vraag om het mobiele en vaste telefoonnummer en check dit.
- Vraag om een bewijs van het juiste woonadres. Dat hoeft geen uittreksel te zijn (dat kost immers geld), maar dat kunnen bijvoorbeeld ook poststukken zijn.
- Vraag een foto van het huis waar de mensen wonen, en check die vervolgens op Google Street View. (Niet alle huizen staan daar op helaas, maar de meeste wel).
- Vraag of het mogelijk is om de mensen vooraf te bezoeken. Iemand die te goeder trouw is zal ja zeggen. U hoeft dat dan niet perse ook te gaan doen.
- Stel een adoptiecontract op, waarin is opgenomen dat men u op de hoogte houdt over het welzijn van het dier.

 

Maak geen keuze uit deze dingen, maar doe het allemaal.
Dat zal een persoon die geen goede bedoelingen met het dier heeft afschrikken.
Het is minder moeite dan het lijkt. U geeft toch om uw huisdier?
Uw dier heeft recht op een eerlijke en gelukkige toekomst! Daar bent u verantwoordelijk voor!

 

Het allerbeste is om je kat/poes c.q. pup/hond of ander huisdier te laten castreren/steriliseren zodat er een einde komt aan het overschot van kittens/katten – pups/honden - knaagdieren. Alleen op die manier wordt het probleem bij de kern aangepakt en kan het teveel aan (huis)dieren opgelost worden. Er zijn genoeg leuke dieren te vinden bij het asiel of andere dierenhulporganisaties. Hier verblijven dieren die soms al heel lang op het gouden mandje wachten. Gun deze dieren nog een heel fijn en gelukkig, liefdevol leven in plaats van je eigen huisdier steeds maar nieuwe nestjes te laten krijgen. Dit is voor de gezondheid van het moederdier ook absoluut niet goed. Don’t shop – adopt!

 

Deel dit bericht s.v.p. op Facebook of andere social media, zodat meer mensen zich ervan bewust worden.

 

Dank u wel voor uw aandacht

 

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
5 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Breda
(Noord-Brabant, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)