Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

dieren

Impulsaankoop:schaf niet te snel een kitten kat of poes aan!

Prijs: Niet van toepassing

8.828 keer bekeken • Status: Actief

Dieren zijn lief, dieren kunnen je hart stelen en dieren zijn trouw, maar dieren hebben ook een hart en gevoel. Een dier in een kooitje van het asiel achterlaten of op een aanbodsite plaatsen, omdat je niet goed nagedacht hebt is dom en wreed ... en met het gebruiken van je hersenen én je hart in veel gevallen te voorkomen.

Het kan zijn dat iemand een aankoop doet die hij helemaal niet had moeten doen. Het kan ook zijn dat de wijze waarop die aankoop gedaan is, ondoordacht is. In het eerste geval koopt iemand een schattig kittentje, terwijl hij helemaal geen kat kan houden. In het tweede geval koopt hij de kitten bij een malafide fokker omdat het dier bijvoorbeeld zo zielig is. Terwijl deze aankoop garant staat voor ellende voor dier en mens.

Uit onderzoek blijkt dat juist impulsaanschaf veel dierenleed veroorzaakt. Veel impulsaanschafdieren moeten na
enige tijd weg bij de eigenaar. Ze gaan dan van hand tot hand via internet. Of belanden in een asiel. Daarnaast is de zorg voor een dier dat in een impuls wordt aangeschaft vaak minder goed. Iets waar het dier zijn leven lang last van heeft.

Waar kan een impulsaankoper onverwacht mee geconfronteerd worden? Gezondheidsproblemen bij het dier. Een kitten van een malafide fokker kan een ernstige ziekte onder de leden hebben. Kosten voor spoedbehandelingen kunnen snel oplopen. Voor erfelijke aandoeningen kunnen de kosten eveneens op korte of lange termijn enorm zijn. Terwijl na een impulsaankoop de kosten van een kat ook zonder deze problemen al een flinke tegenvaller kunnen zijn.

Ook de gebondenheid valt vaak vies tegen. Er moet nu worden nagedacht wat er met de kat gedaan moet worden bij elk weekendje of weekje(s) weg.

Toch valt het grootste leed van impulsaankoop ten deel aan de kat die als schattig kitten wordt gekocht, maar snel puber wordt. Zijn start zal slechter zijn, zijn kansen op geluk kleiner. Om – bij aankoop in de malafide kattenfokkerij – nog maar niet te spreken over het leed dat zijn ouderdieren en de andere nakomelingen onbedoeld wordt aangedaan.

Impulsaanschaf is de start van veel ellende. Te veel dieren worden daarvan nog elke dag slachtoffer.

Dikwijls ontstaan problemen doordat huisdieren ondoordacht en om de verkeerde redenen worden aangeschaft.
Dit wordt gestimuleerd door de verkoop via het internet, dierenwinkels en tuincentra, die impulsaankopen aanmoedigen. Het gevolg is dat men te laat beseft dat het verantwoord houden van huisdieren veel tijd, geld, ruimte en energie kost. Talloze dieren krijgen daardoor te weinig aandacht of ze worden niet goed verzorgd, waardoor hun welzijn wordt aangetast. Ook worden dieren vaak te jong bij de moeder weggehaald, met gedragsproblemen tot gevolg. Veel dieren belanden daardoor in het asiel, een opvang, op straat of op een advertentiewebsite.

Dus denk eerst héél goed na voordat je aan een kat begint! Kun je hem wel voldoende tijd, liefde, aandacht
geven en heb je er genoeg geld voor (over)? – want je moet per jaar toch wel rekenen op minstens 440 euro per jaar aan verzorging (excl. dierenartskosten).

Zo niet of bij twijfel: begin er níet aan!

Zo ja: heel veel plezier en geluk met de nieuwe kat, maar schaf geen katten/kittens aan bij broodfokkers!
Ga liever gewoon naar het asiel en gun zo'n lieve en reeds gechipte, gevaccineerde en gesteriliseerde/gecastreerde kat een goed nieuw thuis!

 

Deel dit bericht s.v.p. op Facebook e.d. om het bewustzijn te vergroten. Dank je wel.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
5 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Amsterdam
(Noord-Holland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)