Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

dieren

Veelzijdige lieve Friese merrie 8 jaar vol papier

Prijs: Nader overeen te komen

148 keer bekeken • Status: Actief

  • Schofthoogte:
  • 160 tot 170 cm
  • Geslacht:
  • Merrie
  • Leeftijd:
  • 4 t/m 10 jaar
  • Stamboom:
  • Met stamboom
  • Type:
  • Dressuurpaard

Aangeboden lieve veelzijdige Friese merrie van 8 jaar oud, genaamd Imke. Vol papier van Felle 422 X Piter 312. Geboorte datum 22-04-2010. Stokmaat 1.62 / 163 m, officieel gemeten op vierjarige leeftijd op 1.60 m. en gelijk opgenomen in het Friese stamboek. Imke heeft een dikke volle staart en wat dunnere manen. Ze is vrij van eczeem en andere gebreken. Ze heeft een inteelt van 1,95%.

 

Imke heb ik vijf jaar geleden gekocht en ik heb in vijf jaar tijd met veel plezier Imke beleerd en verzorgd. Het is een hele makkelijke merrie en vooral een lief paard. Kind en volwassen kunnen zo met Imke op stap. Imke vind het leuk om veelzijdige dingen te doen. Ze kan alleen en met de groep over de weg. Af en toe een sprongetje vind ze ook wel leuk, maar niet te vaak. Imke is L2 2 geschoold, maar ze heeft zeker potentie om verder te komen.  Imke heeft  van haar zesde tot zevende voor de kar gelopen, dit vond ze erg leuk om te doen. Omdat ze zo makkelijk is in omgang is de afwisseling van werk voor Imke erg belangrijk. Ze zoekt graag uitdaging in nieuwe dingen. Imke is verkeersmak, trailermak en braaf bij de hoefsmid en tandarts.

 

Imke is tot haar zevende jaar twee keer per jaar naar de tandarts geweest. Afgelopen jaar is ze voor het eerst elektrisch behandeld.De afgelopen vijf jaar is ze nooit ziek geweest. Hoefijzers heeft ze nooit gehad en dit is ook zeker niet nodig. Imke heeft de afgelopen jaren een mestonderzoek gehad en alleen bij waar nodig een wormenkuur gehad. Jaarlijkse inentingen heeft ze ook jaarlijks gehad. Imke heeft vorig jaar een behandeling van de chiropractor met dryneedle gehad. De chiropractor gaf aan dat Imke een goede rug en houding heeft van zichzelf.  Imke is de afgelopen jaren twee a drie keer per jaar geschoren. In de winter kan ze haar warmte met rijden niet kwijt en in de zomer heeft Imke er baat bij als ze geschoren wordt omdat haar eigen zomervacht vrij dik blijft.

 

Imke gaat weg met een aantal van haar eigen spulletjes zoals haar winterdekens: 0 gram, 200 gram (amigo mio rood/zwart), 300 gram (bucas freedom rood) en 400 gram (Nika Horse). Haar zwart onderlegd en wit onderlegde hoofdstel van Imperial Riding en bit mogen ook met Imke mee. Overige spullen: vliegenmasker Rambo, halster en touw, fleecedeken. Haar zadel die ik nu heb is een Bates Innova met cair kussens en Easy Change Fit systeem. Dit zadel is aangepast op Imke. Het zadel is exclusief en in overleg over te nemen.

 

In verband met het beëindigen van paardrijden zoek ik nu dus een goed tehuis voor Imke. Maneges en handelaren hoeven niet te reageren, huis wordt gecontroleerd. Imke hoeft namelijk niet weg, ze mag alleen weg naar een goed en blijvend huisje. Mocht je na het lezen van deze advertentie interesse hebben in Imke dan mag je vrijblijvend contact met mij opnemen via de e-mail, ik beantwoord graag al je vragen.

 

Vraagprijs €6500,-

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
17 dagen actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Heerhugowaard
(Noord-Holland, Nederland)
Tel: 0612345678

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)