Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

ACE: Kronos zou een eigen tuin heel fijn vinden

Prijs: € 350,-

65 keer bekeken • Status: Actief

Update 7-5-2024:
Kronos is een heel lieve cross Labrador die medio maart 2024 werd geadopteerd in Nederland. Helaas heeft de adoptant moeten besluiten dat het beter is voor Kronos een ander baasje te zoeken. De reden hiervan is dat er gezondheidsproblemen zijn, waardoor de adoptant de zorg voor Kronos niet meer aan kan.

Verder woont Kronos nu in een te klein huis in een drukke omgeving in een stad. Kronos is een grote jongen en hij heeft meer ruimte nodig. Een tuin zal hij fijn vinden. Een omgeving waar minder prikkels zijn is beter voor hem. Kronos gaat goed om met andere honden. Met katten is niet bekend.

Wie wil deze lieve cross Labrador een nieuw huis geven?
Hij heeft dit zo verdiend.

___
December 2023, Dagboek van Fabienne:

Waarom nog vragen naar je hond als je hem achter laat?

Het plaatje is ons van begin af aan heel duidelijk, wanneer een hond of kat binnen komt tot hij of zij vertrekt. Wij trachten er altijd het beste van te maken, met de middelen die we hebben. Maar makkelijk is dat niet altijd. Een Podenco die van een jager komt, die is hier beter af, hij of zij krijgt op tijd eten en drinken, knuffels en aandacht, en zij denken dat ze in een goed hotel zijn binnen gewandeld (tenzij ze natuurlijk mishandeld zijn). Maar hondjes of katjes die van een thuis komen, die zien echt af.

Als de dumpende partij je dan na enkele dagen een berichtje stuurt om te vragen hoe het gaat, dan is het vaak moeilijk om beleefd te blijven. "Hoe gaat het met Kronos?", dat was een van de vragen deze morgen. Kronos kwam binnen nadat de dame des huizes zwanger werd waardoor Kronos per direct weg moest. Het koppel bracht hem, ze hadden zo'n verdriet. Maar daar is Kronos niets mee, want hij bleef achter toen zij weg gingen. Kronos' leven stond gewoon stil en nu nog. Hij treurt, hij kijkt naar elke beweging van de deur op zijn sectie, want misschien komt zijn baasje wel terug? Hij ziet gewoon af, en hoe.

Wat denken mensen nu? Dat een hond of kat het allemaal maar zonder weerbots ondergaat? Echt niet. Het spijt me, maar dat kan ik jullie niet vertellen. Een hond die in de steek gelaten is, heeft gevoelens net als ons. Vragen hoe het met hem gaat, daar is hij, noch wij, niets mee, dus laten we verder gaan met Kronos. We zorgen voor hem, proberen hem ervan te overtuigen dat er een baasje zal komen die zijn hele leven voor hem zal zorgen en dat hij nooit meer in de steek gelaten zal worden om wat voor reden dan ook.

Een hond of kat is een wezen met gevoel dat meer van zijn baasjes houdt dan iemand ooit van jou zal houden, dat is de realiteit. Kronos is nu een van onze pleeghonden en we zorgen zo goed mogelijk voor hem tijdens onze zoektocht naar een geschikt baasje. Zijn baasje zou waarschijnlijk graag iets anders van ons horen om zijn gemoed te kalmeren, maar helaas is dat niet mogelijk.

 

YouTube filmpje(s):
1) https://youtu.be/2URhLNn842E
2) https://youtube.com/shorts/mlsHuH1-AQQ
3) https://youtu.be/2URhLNn842E

 

Kronos is een mannetje van ca.2 jaar en 2 maanden oud.

 

Kronos is een grote hond (Cross Labrador) hj is ca.67 cm hoog en hij weegt 35 kg.

 

ACE referentienummer: 22184

 

Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

 

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage bedraagt € 395,00 (€ 325,00 voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
de reis van de hond vanuit Spanje;
· castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
· de entingen : rabiës en cocktail alsook kennelhoest.
· tanden reiniging (Geen chirurgie).
· pups zijn gent volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren
· bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm
· Europees dierenpaspoort;
· Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
· De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de registratie van de chip: in Nederland bij NDG en in België (verplicht) bij Dogid.

ACE | SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE | SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 

 

 

Website tipDierenbenodigdheden aanbiedingen op Bol.com

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
5 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Mijas Costa
(Spanje)
  • 1 / 5
  • 2 / 5
  • 3 / 5
  • 4 / 5
  • 5 / 5

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)